Live Live

Nationaal Park Hoge Veluwe wint prijs voor biodiversiteit

Gepubliceerd: Woensdag 06 december 2017 12:13

Nationaal Park Hoge Veluwe wint prijs voor biodiversiteit

Het Nationale Park De Hoge Veluwe heeft dinsdag de Belleuropa Award gewonnen, een Europese prijs voor het wildpark met de beste beheerde biodiversiteit.

Het Park van 5.400 hectare is cruciaal voor het Europese Natura 2000-netwerk. Door zorgvuldig en systematisch te werk te gaan, heeft het een grote diversiteit aan leefomgevingen, die samen vele beschermde soorten zoals de klokjesgentiaan, de boommarter en de zandzegge huisvesten. Daarnaast bevordert het Park de biodiversiteit door het functioneren van ecosystemen te herstellen. In de periode van 2013 tot 2016 heeft het Park bijvoorbeeld vele natte gebieden hersteld, en recent is het begonnen met het bevorderen van het bodemleven door steenmeel toe te voegen.

Annie Schreijer-Pierik (CDA Europarlement) overhandigde de Belleuropa Award van de Europese Landeigenaren Organisatie (ELO) dinsdag in Brussel aan de directeur van Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe, Seger baron van Voorst tot Voorst. Het Nederlandse park werd gekozen uit 300 landgoederen in de Europese Unie.

Deel deze pagina: