Live Live

Mysterieuze avondwandeling over Planken Wambuis

Gepubliceerd: Woensdag 19 juni 2019 15:41

Mysterieuze avondwandeling over Planken Wambuis

EDE - Al eens een nachtzwaluw gehoord? Maak het mee op vrijdag 28 juni tijdens een sfeervolle wandeling door de avondschemer over Planken Wambuis bij Ede. 

Volgens de organisatie een bijzondere kans om samen met de boswachter van Natuurmonumenten op zoek te gaan naar de nachtzwaluw, ook wel geitenmelker genoemd. 


De boswachter ontvangt u om 21.00 uur met koffie en lekkere kruidkoek van boswachters vrouw. De wandeling eindigt rond 23.15 uur. De kosten voor deelname bedragen tussen € 6,- en € 11,- afhankelijk van leeftijd en lidmaatschap van Natuurmonumenten. 

Let op: vooraf een kaartje kopen is noodzakelijk. Dit kan via www.natuurmonumenten.nl/activiteiten of telefonisch bij de ledenservice, 035 - 655 99 55. Deze tocht is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar. Vergeet niet je verrekijker mee te nemen. Deelnemers kunnen het best donkere kleding dragen.

Snorrend

De nachtzwaluw is een zeer onopvallende vogel met goede schutkleur en bijzonder eigenaardige aanpassingen in zijn lichaamsbouw. Overdag houdt hij zich schuilt en pas na zonsondergang wordt hij actief. Op een tijdstip waarbij het natuurgebied normaal gesproken niet toegankelijk is. In deze tijd van het jaar zijn de mannetjes in de schemering het best te herkennen, onder andere aan hun karakteristieke snorrende zang.

Mysterieus

Planken Wambuis is een uitermate geschikt leefgebied voor deze bijzondere vogel. De afwisseling van bos naar heide met open zanderige plekjes maken dit natuurgebied zeer geliefd voor de nachtzwaluw. Waarom? De boswachter vertelt erover. Ook hoor je boeiende verhalen rondom deze vogel. Er bestaan namelijk vele volksverhalen en mythen over de nachtzwaluw.

Wild

De wandelaars zullen ook het uitkijkpunt aandoen, waar de kans op het zien van wild op dit tijdstip van de dag groot is.

Foto: Natuurmonumenten

Deel deze pagina: