Live Live

Muzikale presentatie Zingen in de Kerk

Gepubliceerd: Donderdag 25 oktober 2018 13:44

Muzikale presentatie Zingen in de Kerk

LUNTEREN - Op 30 oktober 2018 nemen Hans Schimmel en Margret Spelt ons mee door de geschiedenis van het kerklied aan de hand diverse liederen uit het Liedboek (2013). Deze muzikale presentatie vindt plaats ter gelegenheid van het 35-jarig bestaan van de Vluchtheuvel te Lunteren.

Programma 


19.30 uur Inloop / kerk open / koffie
20.00 uur Opening door de voorzitter Geeske Telgen
20.30 uur De Vluchtheuvel volop in beweging door Giel Stomphorst
20.45 uur Muzikale presentatie Hans Schimmel en Margret Spelt
21.30 uur Afsluiting en informele ontmoeting onder het genot van een hapje en drankje

Muzikale presentatie

Tijdens de muzikale presentatie luisteren we naar gregoriaanse melodieën, genieten van de muziek van Luther en Bach en maken kennis met diverse muzikale stijlperioden tot aan heden.

Margret Spelt is organist in Ede bij de Nieuwe Kerk en bij Ziekenhuis Gelderse Vallei. Bij de Gereformeerde Kerk in Lunteren is Margret ook werkzaam als organist en dirigeert zij de cantorij. Sinds maart 2018 is Margret cantor van de Cantorij Beatrixkerk te Ede.

Hans Schimmel is organist bij de Protestantse Kerk in Dieren en Ellecom en verzorgt daar regelmatig lezingen in het kader van een vorming- en toerustingsprogramma. Daarnaast is hij dirigent van Projectkoor Dieren.

De Vluchtheuvel

De Vluchtheuvel is een interkerkelijk samenwerkingsverband van de diaconieën, namelijk van de Geref. Kerk, de Oude Kerk (Ned. Herv.), de Maranathakerk en de Hersteld Herv. Kerk. De stichting wil dienstbaar te zijn in de samenleving, vooral gericht op de inwoners van Lunteren, maar ook door gastopvang voor anderen, bijv. crisisopvang van jongeren en kinderen gedurende enkele weken in gezinnen..

Iedereen is van harte welkom.

Deel deze pagina: