Live Live

Moluks Toneel & Literatuur in Cultura

Gepubliceerd: Vrijdag 31 mei 2019 11:52

Moluks Toneel & Literatuur in Cultura

EDE - Aan Molukse dans, literatuur, toneel en muziek geen gebrek in Theater Cultura in Ede op woensdag 12 juni. Om 19.00 uur is er een presentatie van de roman ‘Het Lied van Ezra Makakea’ van schrijver Jan Tomasowa, vertolkt door Dolly Hitipeuw en Yvonne Lengams.

De Molukse avond begint met een muzikale introductie van percussionist Nippy Noya, voormalig lid van de Molukse band Massada en Pika Nendissa, ceremonieel Moluks krijgsdanser van TenuE Hiaka Alifuru.
Aansluitend brengt 'Duo MataHary' een boeiende toneelvoorstelling ‘Sampai berjumpa lagi’ (tot weerziens).

Tijdens de avond komen verborgen Molukse verhalen over liefde, verraad, vriendschap en de zoektocht naar identiteit tot leven.

Op zoek naar indentiteit

De hoofdpersonen zijn Itja uit ‘Sampai berjumpa lagi’ en Ezra uit het boek ‘Het Lied van Ezra Makakea’. Samen leven en groeien deze twee jongemannen op in twee verschillende werelden, enerzijds de vertrouwde Molukse kampen De Bruinhorst in Ederveen en De Biezen in Barneveld en anderzijds de Nederlandse samenleving. Door hun vertrek uit de kampen en terecht komend in de Nederlandse samenleving worden Itja en Ezra heen en weer geslingerd tussen de Molukse en Nederlandse cultuur. Ze ontwikkelen een haat-liefde verhouding ten opzichte van beide culturen en gaan op zoek naar hun identiteit.

Het intiatief is opgezet in samenwerking met Stichting Ana Upu en het Nederlands Openluchtmuseum.

Info & Tickets

Datum: woensdag 12 juni

Aanvang 19:00 uur

Prijs € 12,50

Locatie Cultura, Molenstraat 45, Ede

Foto ter illustratie: Pixabay

Deel deze pagina: