Live Live

Mogelijk extra obstakelvrije fietsroute in Bennekom

Gepubliceerd: Woensdag 27 juni 2018 14:25

Mogelijk extra obstakelvrije fietsroute in Bennekom

VVD’er Sjoerd Bakker diende een motie in om te onderzoeken of er een mogelijkheid is om naast een fietsroute door het centrum van Bennekom ook een extra obstakelvrije fietsroute aan te leggen vanaf de Hoekelumse Eng of de Hoekelumse Brinkweg die naar de Dr. Willem Dreeslaan loopt.


Deze route zou dan ook geschikt moeten zijn voor e-bikes en speed pedelecs. De fracties van BurgerBelangen, GemeenteBelangen en GroenLinks ondersteunen dit. In de motie staat ook dat er onderzocht moet worden of de fietsroute door het centrum van Bennekom hierdoor minder infrastructurele kosten met zich mee zal brengen waardoor er mogelijk geld beschikbaar komt. Verder moet er in overleg worden getreden met de Provincie Gelderland over de financiering van deze extra fietsroute. Tijdens de raadsvergadering donderdagavond moet blijken of de motie genoeg steun krijgt.

De Historische Vereniging Oud Bennekom en omwonenden van de Edeseweg in Bennekom maken zich ernstige zorgen over de verkeersveiligheid door een toename van het fietsverkeer. Met name e-bikes en speed pedelecs, die met snelheden tot 40 km/h gebruik maken van de fietsroute, zorgen voor gevoelens van onveiligheid. De winkeliers in het centrum van Bennekom zouden graag zien dat de fietsers uitgenodigd worden om door het centrum van Bennekom te blijven rijden.

Foto: Pxhere

Deel deze pagina: