Live Live

Meer aandacht voor station Veenendaal-De Klomp

Gepubliceerd: Maandag 26 februari 2018 16:47

Meer aandacht voor station Veenendaal-De Klomp

Het Edese CDA wil dat het college van burgemeester en wethouders de boot niet mist en meedenkt over station Veenendaal-de Klomp. 

Raadslid Jan Pieter van der Schans stelde hierover raadsvragen. In de schriftelijke vragen stelt van der Schans: In het kader van het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) gaan er vanaf 2021 meer treinen rijden tussen Utrecht en Arnhem. Dat is een positieve ontwikkeling. Op het intercitystation Ede-Wageningen zullen meer treinen stoppen en vertrekken. Dat is goed nieuws voor de reiziger. Het CDA is echter niet onverdeeld positief over de plannen voor het traject tussen Utrecht en Arnhem.

De consequenties voor het station Veenendaal-De Klomp zijn slecht. Het lijkt erop dat in de toekomst alleen nog maar stoptreinen op dit station zullen stoppen. Op dit moment stoppen er twee intercity’s per uur. Het wegvallen van station Veenendaal-De Klomp als intercitystation is een ramp voor de vele mensen uit de omgeving van het station. Denk hierbij aan inwoners van De Klomp, Ederveen, Veenendaal en andere dorpen en wijken in de gemeente Ede. Ook voor werknemers op de omliggende bedrijventerreinen is dit slechts nieuws.

Veel mensen zullen, doordat ze de trein niet meer kunnen pakken, met de auto gaan reizen. Dat is een extra belasting voor het milieu en het zorgt er verder voor dat een toch al druk gebied, waar veel files staan, nog verder vastloopt". Van der Schans wil dat Ede niet afwacht maar betrokken word vanaf het begin. Hij wil dat achteraf niet gezegd kan worden: dat hebben wij even gemist. Het CDA heeft daarom raadsvragen gesteld. Van der Schans licht de raadsvragen toe op EDE FM:

https://soundcloud.com/edefm/raadsvragen-over-station-veenendaal-de-klomp-door-het-edese-cda

Deel deze pagina: