Live Live

Medewerkers willen jeugdzorginstelling Hoenderloo Groep zelf overnemen

Gepubliceerd: Donderdag 09 januari 2020 13:52

Medewerkers willen jeugdzorginstelling Hoenderloo Groep zelf overnemen

HOENDERLOO - Krijgt de Hoenderloo Groep toch een doorstart? Medewerkers en oud-medewerkers willen in samenwerking met lokale partijen de jeugdzorginstelling overnemen. Of dat kansrijk is, is onduidelijk. Maar de plannen zijn bekend bij zorggroep Pluryn.

De voorgenomen sluiting maakt veel los bij bewoners van de instelling en medewerkers. Ze willen niet langer dat kwetsbare jongeren van hot naar her worden gesleept.

Onvermogen in jeugdzorg

'Het moet afgelopen zijn met het onnodig ‘rondpompen’ van kwetsbare kinderen in Nederland', schrijven de initiatiefnemers. 'De voorgenomen sluiting van de Hoenderloo Groep is illustratief voor het onvermogen van jeugdzorg en overheid om een kwalitatief goed aanbod te bieden aan jongeren met complexe problemen.'

Pluryn besloot onlangs de Hoenderloo Groep dit jaar te sluiten, vanwege financiële tekorten. Door de tekorten kan de kwaliteit van de zorg niet meer worden gegarandeerd, zegt Pluryn.

Businessplan

De (oud-) medewerkers stellen nu in een brief dat zij een businessplan hebben ontwikkeld dat ondersteuning wordt 'vanuit wetenschappelijke hoek', en in samenwerking met een aantal partners. Wie of wat dat zijn, is onbekend.

Een woordvoerder van Pluryn laat weten dat het bij hen bekend is dat deze plannen er zijn. Verder is er nog geen reactie op het initiatief.

Geschreven door: Bastiaan Blokland van mediapartner Omroep Gelderland
 
Foto via actievoerders

Deel deze pagina: