Live Live

Lunterse voetbaldames verslaan Hoevelaken, Otterlo pakt drie punten tegen De Kieviten

Gepubliceerd: Woensdag 10 oktober 2018 16:39

Lunterse voetbaldames verslaan Hoevelaken, Otterlo pakt drie punten tegen De Kieviten

LUNTEREN – Afgelopen zaterdag won Lunteren de thuiswedstrijd van Hoevelaken, het werd 2-1 voor de Lunterse dames.

Slechte start

Lunteren was de ploeg uit Hoevelaken tot nu toe nog niet tegengekomen. Toch hebben de Lunterse dames het niet onderschat. Gerieke, voetbalster bij VV Lunteren, vertelt over de nare start; ‘We zijn begonnen met inschieten, een beetje opwarmen voor de wedstrijd. Helaas kreeg onze keepster Linda een bal tegen haar hoofd aan. Hierdoor hadden we onze invalkeepster nodig,’ vertelt Gerieke. Het Lunterse team raakte hierdoor even van de leg. ‘Toen we begonnen kwam de bal meteen bij de tegenstander voor de voeten en die wisten al snel de 0-1 te maken.’ Toch bleef Lunteren de eerste helft doorknokken.

Knallend de tweede helft in

Na een kwartier in de tweede helft te zijn beland kwam de 1-1 In zicht. ‘Ik gaf een lange bal op Jacqueline, die kon doortrekken naar de achterlijn. Ze kon de bal net voorgeven aan Charlie en die schoot de bal zo het goal in.’ De dames genoten natuurlijk wel van de 1-1, maar ze moesten nog wel even doorspelen.

‘Ongeveer een kwartier voor tijd stond ik voorin. Ik had de bal en stond vrij. Ik schoot de bal naar Rachel, die ik al zag aankomen, en Rachel schiet net onder de lat door de bal het doel in,’ aldus Gerieke. Het team heeft dat doelpunt goed gevierd, het was genoeg voor de overwinning.

Gezellige derde helft

De tegenstander had heel sportief een krat bier meegenomen zodat beide teams naderhand de derde helft konden vieren.

Beluister hier het verslag.

Ook de dames van Otterlo mochten afgelopen zaterdag weer aantreden. Ze reisden af naar Voorthuizen om de punten binnen te halen, ze versloegen de Kieviten met 1-5.

Draai niet vinden

SV Otterlo moest al vroeg spelen zaterdagochtend. Om 10.30 uur stond Otterlo paraat in Voorthuizen om te voetballen tegen De Kieviten. Roos Lagerwey, keepster bij SV Otterlo, wist Martin Both van Omroep Ede maar al te goed te vertellen hoe het zat; ‘Helaas zijn dit soort wedstrijden voor mij als keeper niet de leukste. Ik heb niet echt iets hoeven doen. De eerste helft ging wel goed, maar we konden niet helemaal onze draai vinden,’ vertelt Roos. Toch speelde SV Otterlo voornamelijk op de helft van de tegenpartij. ‘Wij waren wel echt de overheersende partij, maar het was het niet helemaal,’ aldus Roos.

Voorsprong

Twintig minuten in de wedstrijd wist Otterlo de eerste goal te maken. ‘Charlie maakte een mooi doelpunt, dit was voor het team ook echt even nodig. Al snel volgde Angelique met een prachtige goal. Het kwartiertje voor de rust werd er nog twee keer door Anouk een mooie goal gemaakt. Helaas kregen De Kieviten nog een aantal corners, waaruit een doelpunt viel. Zo gingen we met 1-4 de rust in,’ vertelt Roos.

Doel bereikt

De tweede helft was voor Roos niet spannend. Zij heeft twee keer de bal in haar handen gehad. ‘Toch speelde de tegenstander wel steeds meer naar voren, maar stuitte steeds op onze verdediging,’ vertelt Roos. De Otterlose dames hebben veel kansen gemist. ‘We hebben de paal, de lat en echt alles wel geraakt, behalve het doel. Uiteindelijk wist Mies toch nog goed de 1-5 binnen te werken. Het hadden iets meer cijfertjes kunnen zijn, maar ons doel als team is behaald,’ aldus Roos.

Beluister hier het verslag.

Foto ter illustratie: Pixabay

Deel deze pagina: