Live Live

Loslopende stier in Ede doodgeschoten

Gepubliceerd: Maandag 12 augustus 2019 15:03

Loslopende stier in Ede doodgeschoten

EDE - De loslopende stier naast de N224 bij Ede is maandag doodgeschoten. Dat bevestigt de gemeente Ede. Het dier, dat deel uitmaakte van een kudde van een boer in de buurt, liep al langere tijd los rond en zorgde voor een onveilige situatie.

Acties van de eigenaar, boa's en Natuurmonumenten om het dier terug te lokken naar zijn wei haalden niets uit. Zondagavond en maandag hadden diverse pogingen daartoe geen effect.

Tegen het eind van de ochtend bleek dat de stier niet wilde terugkeren naar zijn leefgebied, maar zich telkens richting de provinciale weg begaf. Daarmee bleef het gevaar bestaan dat het dier opnieuw op de weg terecht zou komen, stelt de gemeente Ede.

Doodgeschoten

Om de verkeersveiligheid te waarborgen is, in overleg met de faunabeheerders, de beslissing genomen de stier dood te schieten. Dit is gedaan door een jager die deelneemt aan de valwildregeling. De valwildregeling is er voor de afhandeling van aangereden wild. Uitgebroken vee, zoals deze stier valt ook onder dezelfde ontheffing.

Natuurmonumenten zegt dat de stier zelf ook leed onder de stressvolle situatie. 'Het is een gezamenlijke beslissing geweest tussen de boer, faunabeheer en de gemeente', laat Natuurmonumenten weten.

Geschreven door: mediapartner Omroep Gelderland

Foto ter illustratie. Foto: Wikimedia Commons

Deel deze pagina: