Live Live

Lezing Niet met zoveel woorden in het Kröller-Müller

Gepubliceerd: Vrijdag 06 maart 2020 13:08

Lezing Niet met zoveel woorden in het Kröller-Müller

OTTERLO - Wilt u meer weten over de ontwikkeling van taal in de kunst? Kom dan naar de lezing bij de tentoonstelling Niet met zoveel woorden op 20 maart om 14.00 uur

conservator Renske Cohen Tervaert brengt een grote variëteit aan kunstwerken uit de collectie van het museum bij elkaar waarin woorden, letters, zinnen en tekstfragmenten een prominente rol spelen. In haar lezing geeft zij een introductie op de tentoonstelling.

Ontwikkeling van taal in kunst

Met de introductie van(sjabloon)letters in het werk van kubisten gaat taal een andere rol spelen in de beeldende kunst dan voorheen. In de loop van de twintigste eeuw vormt taal voor sommige kunstenaars zelfs een wezenlijk onderdeel van hun oeuvre. Leesbaar of juist onleesbaar; getypt of met de hand geschreven; zonder betekenis of juist als politiek of sociaal statement.

Aan de hand van kunstenaars in de museumcollectie worden verschillende thema’s behandeld die de ontwikkelingen illustreren. De lezing toont -net als de tentoonstelling- aan hoe veelzijdig het gebruik van taal in de kunst is.

Praktische informatie

De lezing is gratis voor iedereen met een geldig ticket voor park en museum. Wel graag aanmelden via info@krollermuller.nl onder vermelding van 'lezing 20 maart'.

Foto ter illustratie: Pixabay

Deel deze pagina: