Live Live

Leerlingen 't Streek krijgen gewoon les

Gepubliceerd: Dinsdag 31 maart 2020 16:58

Leerlingen 't Streek krijgen gewoon les

EDE - De maatregelen zijn helder, scholen zijn gesloten, veel leerlingen volgen hun lessen mits dat mogelijk is thuis. Dit geld voor alle Edese scholen, zowel basisscholen, middelbare scholen, mbo en hbo. Alles om het coronavirus te bestrijden. Online volgen van lessen en opdrachten maken is nu aan de orde van de dag.

MBO en HBO

Studenten van het Technova college beeld en geluid krijgen via een videoverbinding thuis les. Ook krijgen zij opdrachten die thuis uit te voeren zijn. Het maken van vlogs is bijvoorbeeld een mooie opdracht om thuis te doen. Ook studenten van de Christelijke Hogeschool Ede volgen online colleges. Studenten journalistiek krijgen een aangepast programma, waardoor er thuis opdrachten gemaakt kunnen worden. Er word hiermee ook een link gemaakt naar de praktijk, dat is ook van groot belang binnen deze opleiding, aldus een van de praktijkbegeleiders van de CHE.

Lesrooster

Scholengemeenschap 't Streek probeert het normale lesrooster te volgen. Dat is soms een lastige opgave stelt Ted Kraaijeveld van 't Streek: ""In deze tijden van afstandsonderwijs gebeurt er een hoop in en om onze school. Er wordt volop contact gezocht met leerlingen via Skype, er zijn online teamvergaderingen en de leerlingen worden geïnformeerd met updates via onze social media kanalen. Dat terwijl de school zelf zo goed als leeg is. Een bijzondere gewaarwording in een bijzondere tijd.

Toch zijn wij uniek in de regio in het aanbieden van onze schooldag; wij hanteren namelijk nog steeds ons reguliere lesrooster, maar dan op afstand. Voor docenten een flinke klus, maar we vieren wekelijks onze successen".

Foto: Het Streek


Deel deze pagina: