Live Live

Lammetjes staan weer te trappelen

Gepubliceerd: Vrijdag 06 maart 2020 13:34

Lammetjes staan weer te trappelen

EDE - Er zijn heel veel lammetjes geboren bij de Edese Schaapskuddenen en die willen we graag laten zien. Op zaterdag 7 en zondag 8 maart, van 9:00-16:00 uur zijn een aantal lammetjes te aaien in een grote tent op het terrein voor de schaapskooi op de Ginkelse heide.

In deze tent wordt een hoek speciaal ingericht voor een aantal moederschapen met hun lammetjes. Kinderen mogen daarbij om de dieren te aaien. Een fantastische ervaring, want onze schapen zijn erg lief en worden graag geaaid. 

Beschuit met muisjes


Wij ontvangen u met beschuit met blauwe of roze muisjes, een puur Hollandse traditie die wij graag voortzetten, ook bij de schapen. Er is warme drank verkrijgbaar en uiteraard nemen wij onze prachtige collectie ‘schapenartikelen’ mee voor de verkoop ten behoeve van de schaapskudde.  Voor de kinderen nemen wij kleurplaten mee en in de tent hebben we ook de mogelijkheid om te kleuren.

In de lammertijd is het niet mogelijk om de lammetjes te bezoeken in de schaapskooi zelf. De herders, stagiaires en vrijwilligers zijn in deze periode erg druk en kunnen nu hun volle aandacht aan de groeiende kudde geven. Deze maatregel is ook genomen ter voorkoming van mogelijke ziektes en om te zorgen voor een rustige kraamtijd voor de ooien.

Op zaterdag 14 en  zondag 15 maart, van 10:30-16:00 uur, organiseert Natuurcentrum Veluwe het lammetjesweekend bij de schaapskooi op de Eder heide. Ontvangst met beschuit met muisjes is in het Natuurcentrum Veluwe aan de Groot Ginkelseweg. Meer informatie over dit weekend vindt u op www.natuurcentrumveluwe.nl

Tijdens het lammetjesweekend is het ook mogelijk om donateur of sponsor te worden van de Edese Schaapskudden. Meer informatie over de schaapskudden kunt u vinden op www.edeseschaapskudden.nl

Foto: Pixabay

Deel deze pagina: