Live Live

Kunstenaar Juul Kortekaas geeft bloemlezing in Bennekom

Gepubliceerd: Dinsdag 02 april 2019 09:52

Kunstenaar Juul Kortekaas geeft bloemlezing in Bennekom

BENNEKOM - Op donderdag 18 april geeft kunstenaar Juul Kortekaas om 20.00 uur een lezing over haar werk en haar kunstzinnige leven in villa Erica te Bennekom.

Over Kortekaas

Kortekaas is een veelzijdig kunstenaar. Ze schildert, maakt kunstwerken in brons, steen, ijzer en lood en schrijft ook gedichten. In haar lezing vertelt ze hoe ze ertoe is gekomen om al die technieken te te combineren. Wat doen die materialen met haar en voor haar?

Ze is vooral gefascineerd door bloemen, met name de tulp. De schoonheid en de eenvoud zijn belangrijke elementen hierin en is terug te zien in haar werk.

In de lezing gaat ze ook in op haar Bennekomse connectie. Op dit moment woont en werkt ze in Middelburg, maar in de jaren zeventig volgde zij in Wageningen colleges Tuin- en Landschapsarchitectuur en woonde in Bennekom. 

Meer informatie

Toegang is gratis voor leden van De Kijkdoos en voor wie ter plekke lid wordt. Niet-leden betalen 5 euro. Ook is er voor leden een verrassing, samengesteld door Juul Kortekaas.

Op www.dekijkdoos.nl treft u meer informatie aan, onder andere over de expositie met werken van Juul Kortekaas, die plaatsvindt van 6 t/m 22 april in villa Erica.

Foto: De Kijkdoos Bennekom

Deel deze pagina: