Live Live

Komst World Food Center Experience stap dichterbij

Gepubliceerd: Donderdag 31 januari 2019 11:10

Komst World Food Center Experience stap dichterbij

EDE – Gedeputeerde Staten van de provincie Gelderland en het Edese college van burgemeester en wethouders hebben woensdag goedkeuring gegeven aan de verdere ontwikkeling en realisatie van de World Food Center (WFC) Experience.

Na de positieve besluitvorming komt het plan in een volgende fase. Dit geeft een startsein om het Masterplan uit te werken naar een concreet ontwerp en de uiteindelijke realisatie van de Experience. Het Edese college van burgemeester en wethouders heeft de wens uitgesproken om in 2022 de Experience te openen.

Haalbaarheidsonderzoek

Voorafgaand aan dit besluit is er onderzoek gedaan naar de haalbaarheid van de WFC Experience. Op basis van het haalbaarheidsonderzoek is een Nota van uitgangspunten opgesteld. De gemeenteraad en Provinciale Staten besluiten in maart over deze Nota van uitgangspunten. 


WFC Experience

Het WFC is naar eigen zeggen de grootste food-ontmoetingsplek voor consumenten, bedrijven, kennisinstellingen en overheden. De WFC Experience is daarbij volgens de gemeente Ede een breed gedragen educatieve attractie die consumenten op een levendige manier stimuleert te kiezen voor gezonde en duurzame voeding.
 
Foto: Gemeente Ede

Deel deze pagina: