Live Live

Koffieconcert James Oesi en Olga Pashchenko

Gepubliceerd: Vrijdag 07 september 2018 17:10

Koffieconcert James Oesi en Olga Pashchenko

Op zondag 16 september van 12.00 tot 13.30 uur is er een bijzonder koffieconcert te beluisteren in Huis Kernhem te Ede. Klassiek contrabassist James Oesi en pianiste Olga Pashchenko brengen een programma met werk van Beethoven, Händel, Debussy en Schubert.

James Oesi werd geboren in Londen, groeide op in Zuid-Afrika en studeerde in Moskou en Den Haag. Sinds zijn komst naar Nederland in 2009 is hij een bekend gezicht geworden in de klassieke en moderne muziekwereld. Als één van de weinigen richt hij zich op de bas als solo-instrument.
Oesi heeft solo-programma's uitgevoerd op prominente locaties als het Concertgebouw in Amsterdam, Tivoli Vredenburg in Utrecht en de Oosterpoort in Groningen en hij stond onder meer op het Amsterdamse Grachtenfestival. Ook was hij te horen op Radio 4, te zien bij Podium Witteman en nu dus in Huis Kernhem.

Olga Pashchenko begon haar muzikale studie in Moskou op 6-jarige leeftijd. Haar eerste optreden gaf zij in New York toen zij 9 jaar oud was. Ze bespeelt orgel, klavecimbel, fortepiano en moderne piano. Tijdens haar wereldwijde optredens gaan een gepassioneerde persoonlijkheid samen met virtuositeit. Als vaste gast bij internationale wedstrijden won Pashchenko vele prijzen. In 2017 werd zij benoemd tot docent fortepiano aan het Conservatorium van Amsterdam

Kaarten voor het concert zijn vanaf 11.30 uur verkrijgbaar aan de zaal. De kosten zijn € 10,00 inclusief een consumptie.

Deel deze pagina: