Live Live

Koffieconcert Giardino Musicale in Huis Kernhem

Gepubliceerd: Maandag 01 oktober 2018 14:30

Koffieconcert Giardino Musicale in Huis Kernhem

EDE - Op zondag 14 oktober van 12.00 tot 13.30 uur geeft het internationale barokensemble Giardino Musicale een koffieconcert in Huis Kernhem te Ede, met het programma ‘Oh Nederland’. Er zal onder meer werk worden uitgevoerd van Nicolaus à Kempis, Unico van Wassenaer en Willem Wander van Nieuwkerk.

De naam 'Giardino Musicale' staat voor een tuin vol muzikale bloemen; grote spectaculaire bloemen, maar ook kleine tere exemplaren. Het ensemble speelt zowel in een grote als kleine bezetting en bestaat deze zondag uit Eva Harmuthová (blokfluiten en hobo), Elske Tinbergen (barokcello en basviool) en Cvetanka Sozovska (klavecimbel).
Met dit programma willen zij een beeld schetsen van de muziek in de Lage Landen. De bloei van deze muziek begon in de Gouden Eeuw, toen er in herbergen vaak instrumenten beschikbaar waren voor iedereen die er op kon spelen. Regelmatig speelde men korte liedjes uit bundels als 'Oude en Nieuwe Hollantse Boeren Lietjes' en 'Contredansen'. Enkele fraaie voorbeelden van dit genre zullen tijdens het concert te beluisteren zijn.
Als kers op de taart maakt Giardino Musicale een uitstapje naar de Nederlandse hedendaagse muziek en laten zij horen hoe deze op historische instrumenten klinkt.

Deel deze pagina: