Live Live

Kledingbank Ede zoekt vrijwilligers

Gepubliceerd: Donderdag 20 december 2018 16:57

Kledingbank Ede zoekt vrijwilligers

EDE – Het is nog maar een maand geleden dat wethouder H. Veltman-Kamp samen met de coördinatoren de Kledingbank in Ede weer officieel heropend hebben. En nu al blijkt dat de toestroom van cliënten groter wordt. Dat betekent dat de Kledingbank haar openingstijden van 3 naar 4 dagdelen moet uitbreiden. Dit om de wachttijden voor de cliënten niet onacceptabel lang te laten zijn.

Om deze uitbreiding mogelijk te maken zijn er op korte termijn nieuwe vrijwilligers nodig. Vrijwilligers, die op vrijdagmiddag in de “winkel” van de Kledingbank staan en cliënten helpen bij het uitzoeken van een passende outfit.

Voor een exacte beschrijving van de functie en hoe te handelen om vrijwilliger te worden kunt u het beste kijken op de website van de Kleidingbank, www.kledingbank-ede.nl

Hoe werkt de Kledingbank

De Kledingbank-Ede bestaat sinds 2013 en in de nieuwe ruimte aan de Marconistraat 13 helpen vrijwilligers mensen binnen de gemeente Ede, die het financieel niet redden om kleding en schoeisel te kopen. Ruim 750 mensen, waarvan 400 kinderen, worden jaarlijks geholpen. Er is een grote variëteit aan mooie kleding voor zowel mannen, vrouwen en kinderen. Mensen mogen hier 2x per jaar vier sets kleding per persoon uitzoeken.

Deze kleding wordt gedoneerd in de speciale rode containers, die verspreid over de gemeente staan opgesteld. Eén staat er bij de AH op het Rozenplein in Ede en een andere container staat bij de Koning Davidschool aan de Ceelman van Ommerenweg 5. Daar kan iedereen zijn/haar (nog goede en schone) kleding naar toe brengen. De kleding wordt vervolgens uitgezocht en geschikt gemaakt om te verdelen onder mensen, die dat echt nodig hebben.

Het is ook mogelijk uw kleiding in de container bij het kantoor van De Kledingbank aan de Marconistraat 13 in Ede te deponeren. Deze container staat hier tijdens de openingsuren (tot een half uur voor sluitingstijd).

Openingstijden Kledingbank.

De openingstijden van de Kledingbank Ede zijn als volgt:

  • Maandag van 09.00 – 11.30 uur
  • Dinsdag van 18.30 – 20.30 uur
  • Woensdag van 13.30 – 16.00 uur
  • Vrijdag van 13.30 –16.00 uur (vanaf medio januari 2019)

Afhankelijk van subsidie

Om dit noodzakelijke werk door te kunnen laten gaan is de Kledingbank-Ede afhankelijk van subsidie van de gemeente, donateurs en sponsoren. Het is elk jaar weer een hele strijd om dit voor elkaar te krijgen. De vele vrijwilligers maken het mogelijk om de openingstijden te bemensen en zo de cliënten aan mooie kleding te helpen.

Ook nu het beter gaat met de economie is het aantal mensen dat gebruik maakt van de Kledingbank-Ede constant. Dit komt doordat het veelal mensen zijn met een langdurige uitkering en/of schuldsanering.

Het banknummer van de Kledingbank-Ede is: NL82 RABO 0174 9792 07 t.n.v. Kledingbank Ede.

Deel deze pagina: