Live Live

Kledingbank Ede stopt

Gepubliceerd: Maandag 21 mei 2018 22:06

Kledingbank Ede stopt

De Stichting Kledingbank Ede houdt op te bestaan. Niet omdat het werk van de stichting niet meer nodig is, maar omdat het niet lukt nieuwe bestuursleden te vinden. Aldus meldt de Gelderlander.


Anderhalf jaar geleden gaven Karin Dekker en Renate Roetgerink - samen het bestuur van de Kledingbank - te kennen te willen stoppen.Veel potentiële bestuursleden schrokken van de opgaven waarvoor de Kledingbank de komende tijd staat. Zo is er nieuwe betaalbare huisvesting nodig. Eind dit jaar gaat het pand van De Heidebrouwerij, waar de Kledingbank is gevestigd, tegen de vlakte. Nergens was een nieuwe geschikte locatie te vinden.
Daarnaast zijn de prijzen voor textiel minder geworden. De kleding, die niet mooi genoeg is om in de winkel te hangen, gaat naar Restore. Dat is de hoofdbron van inkomsten, waarvan onder andere de huur wordt betaald.

Deze opeenstapeling van zaken heeft ervoor gezorgd dat er besloten is te stoppen.


Op jaarbasis helpt de kledingbank zo'n 700 tot 800 klanten. De laatste twee jaar zijn het merendeel vluchtelingen via VluchtelingenWerk en mensen met een kleine beurs via het Leger des Heils. 

Woensdag hebben de bestuurders het vrijwilligersteam ingelicht. De Kledingbank stopt vanaf nu met de inzameling. 1 september sluit de Kledingbank definitief zijn deuren.

Deel deze pagina: