Live Live

Kinderombudsman onderzoekt sluiting Hoenderloo Groep

Gepubliceerd: Donderdag 05 maart 2020 16:42

Kinderombudsman onderzoekt sluiting Hoenderloo Groep

DEN HAAG - De Kinderombudsman begint een onderzoek naar de sluiting van de Hoenderloo Groep. Dat is de jeugdzorginstelling op de Veluwe die ophoudt te bestaan.

Het onderzoek draait om de besluitvorming over de sluiting van de instelling door moederorganisatie Pluryn. Kinderombudsman Margrite Kalverboer wil weten 'of de belangen van kinderen en jongeren zijn onderzocht en meegewogen'.

'Ik krijg signalen die reden geven tot zorg', zegt Kalverboer. 'Is er straks voor alle kinderen en jongeren een geschikte plek beschikbaar? Hoe verloopt de besluitvorming?'

Vestigingen sluiten in augustus

In het onderzoek wordt gekeken naar heden, verleden én toekomst. De twee vestigingen, in Hoenderloo en Deelen, gaan in augustus dicht. Nu verblijven er nog zo'n 160 kinderen en jongeren met complexe problemen, zoals psychiatrische stoornissen. Voor hen moet een andere locatie worden gevonden.

Ouders en vakbond FNV zijn zeer kritisch over de sluiting. Die is volgens Pluryn noodzakelijk vanwege forse financiële verliezen. Ook de kwaliteit zou niet in orde zijn.

Geschreven door: mediapartner Omroep Gelderland

Foto: Omroep Gelderland

Deel deze pagina: