Live Live

Kinderen volgen Pietenopleiding in Cultura

Gepubliceerd: Vrijdag 30 november 2018 15:08

Kinderen volgen Pietenopleiding in Cultura

EDE – Cultura Ede is omgetoverd tot een waar Pietenhuis. Kinderen kunnen hier 1 en 2 december nog hun pietendiploma behalen.

Kinderen krijgen van 12.00 uur tot 17.00 uur de tijd om zich in de verblijfplaats van Sinterklaas onder te dompelen. De kinderen zijn gemiddeld vijftien minuten bezig met het behalen van een pietendiploma.

Klimmen en klauteren

Het is de eerste keer dat kinderen in Cultura een pietenbrevet kunnen bemachtigen. Wie het Edese Sinterklaasjournaal heeft gezien weet vast al dat Sinterklaas verblijft in Cultura dit jaar. Voordat de kinderen van start gaan moeten zij zich melden bij sinterklaas in de werkkamer. Daarna mogen ze, onder begeleiding van de instructiepiet, leren over daken te klimmen en cadeautjes in schoorstenen te gooien.

Zodra de kinderen de opdrachten goed hebben uitgevoerd wordt hun diploma ondertekend door Sinterklaas en Piet. Daarna mogen ze in de pakjeskamer zelf een cadeau uitzoeken.

Veel kids hebben de ‘Piet-Factor’

Instructiepiet: ‘Het pietendiploma behalen is voor de kinderen een groot festijn. Ze leren om op daken te klimmen. Gladde daken zijn hoepels op de vloer waar ze schaatsend doorheen moeten, het steile dak kunnen ze met handen en voeten trotseren.' Tot zover hebben alle kinderen hun diploma behaald.

Ook Sinterklaas is dik tevreden over de prestaties van de kinderen: ‘Het is heel leuk om te zien dat de kinderen zo spontaan en enthousiast zijn. Daar doe je het voor.’

Inschrijven kan bij Cultura en kost 2,50 euro per kind en ouder.


Geschreven door: Elise ter Burg

Deel deze pagina: