Live Live

Kinderen naar buiten in voorjaarsvakantie

Gepubliceerd: Woensdag 27 februari 2019 11:36

Kinderen naar buiten in voorjaarsvakantie

EDE- Kinderen komen volgens IVN Natuureducatie steeds minder buiten, ook tijdens de vakanties. En dat terwijl uit onderzoek blijkt dat buitenspelen kinderen creatiever, zelfverzekerder en fitter maakt.

Stichting IVN Natuureducatie zet zich daarom in om kinderen weer te laten ervaren hoe leuk het is om buiten te zijn in de Veluwse natuur. Dat doen ze onder andere met twee producten: het boek met 50 dingen die je voor je 12e op de Veluwe moet doen en de beleef-de-Veluwe rugtas

50 dingen 

Rollen in het stuifzand, uitkijktorens beklimmen en wild spotten: het zijn allemaal activiteiten die je als kind eigenlijk gedaan moet hebben. Het Veluwse 50 dingen boek staat vol tips die kinderen met vrienden, alleen of met familie kunnen doen in de natuur. 

Beleef-de-Veluwe rugtas 

In de beleef-de-Veluwe rugtas zit volgens het IVN alles wat een kind nodig heeft om de Veluwe te ontdekken. Met deze rugtas beleven kinderen avonturen in de natuur. De rugtas is gericht op kinderen van 8 tot 12 jaar.

Verkrijgbaar 

Het 50-dingen boek en de beleef-de-Veluwe rugtas zijn zowel verkrijgbaar voor verkoop door de recreatiebranche als voor particulieren. De producten zijn onder andere te bestellen in de webwinkel van IVN Natuureducatie: winkel.ivn.nl. 

Foto: Pixabay

Deel deze pagina: