Live Live

Kinderen denken mee over Zwembad de Peppel

Gepubliceerd: Donderdag 15 juni 2017 14:31

Kinderen denken mee over Zwembad de Peppel

Zwembad de Peppel krijgt een facelift. Hoe het zwembad er in de toekomst uit moet komen te zien, is onder meer gevraagd aan de jonge zwemmers. Op woensdag 21 juni nodigen welzijnsorganisatie Malkander en het zwembad 15 kinderen uit om samen met de architect Henk van Straten verder mee te denken over het ontwerp.

Het zwembad moet weer een eigentijdse uitstraling krijgen. Dat gebeurt onder meer door verbeteringen aan te brengen bij de entree, receptie, horeca en kleedkamers. Ook wordt het buitenterrein aangepakt en duurzaamheidmaatregelen genomen.

Dat het zwembad een belangrijke sport-, speel-, en ontmoetingsplek is voor met name kinderen bleek uit het symposium ‘Deel je droom. Ede doet er wat mee!’ in november 2016. Ruim zestig kinderen tekenden hun droom voor het zwembad. Al deze dromen zijn tentoongesteld in de entreehal van het zwembad. Uit deze tekeningen zijn 15 dromen geselecteerd.

Tijdens deze middag mogen kinderen al hun wilde ideeën aan de architect laten weten. Samen zullen ze het zwembad van de toekomst tekenen. Als dank voor hun inzet, mogen de ontwerpers in de dop ook gratis zwemmen. De architect presenteert in het najaar het definitieve ontwerp. Wie weet zit daar een idee in verwerkt dat op deze middag is ontstaan!

Zwembad de Peppel wil sport en bewegen voor iedereen bereikbaar maken om zo een gezonde leefstijl te stimuleren. Door samen te bouwen aan het zwembad van de toekomst helpt het mee om de dromen van de Edese kinderen waar te maken.

Deel deze pagina: