Live Live

Kinderdorp Bennekom wint 1.000 euro met inzamelactie elektrische apparaten

Gepubliceerd: Maandag 03 september 2018 11:02

Kinderdorp Bennekom wint 1.000 euro met inzamelactie elektrische apparaten

BENNEKOM - Kinderdorp Bennekom ontvangt een sponsorcheque van 1.000 euro van Wecycle. Inwoners uit de gemeente Ede steunden dit goede doel door afgedankte elektrische apparaten of spaarlampen (e-waste) in te leveren op hun gemeentelijke milieustraat. Wecycle organiseert in Nederland de inzameling en recycling van e-waste.

Inwoners konden punten scoren voor het lokale goede doel door e-waste in te leveren op hun gemeentelijke milieustraat. De 25 gemeenten met de meeste punten per inwoner, ontvangen van Wecycle een sponsorcheque van 1.000 euro voor het gekozen lokale goede doel. De eindstand van alle gemeenten staat op: wecycle.nl/inleveren.

Samenwerking
De gemeente Ede werkt al jaren met Wecycle samen. Wecycle laat de ingeleverde kleine apparaten voor 81 procent recyclen tot nieuwe grondstoffen, spaarlampen zelfs voor 92 procent. Door recycling komen ook schadelijke stoffen niet in het milieu terecht en wordt de uitstoot van CO2 vermeden.
In 2017 heeft Wecycle in totaal 107 miljoen kilo e-waste ingezameld en gerecycled met een nuttige toepassing van 97 procent. Hierdoor is een uitstoot van 345 miljoen kilo CO2 vermeden.

Deel deze pagina: