Live Live

Kerstvakantie! Bereid je voor op files

Gepubliceerd: Vrijdag 20 december 2019 10:20

Kerstvakantie! Bereid je voor op files

ROZENDAAL - De ANWB verwacht vrijdag een vroege avondspits omdat voor veel Nederlanders de kerstvakantie begint. De meeste files zijn voorzien richting de Veluwe, de grens met Duitsland en in het zuiden van het land.

Op de A12 bij Arnhem richting de Duitse grens wordt drukte verwacht van auto's die op weg zijn naar de skigebieden. Ook de A1 richting Enschede en de grens is rood gemarkeerd, omdat de ANWB daar rekent op file.

In alle regio's van het land begint vandaag de kerstvakantie. De schoolvakantie duurt tot maandag 6 januari.

Wintersport

In het buitenland wordt het vooral druk op de wegen naar de skigebieden in de Alpen. In Duitsland komt de drukte vermoedelijk zaterdag op gang. Files worden onder meer voorzien op de A3/A9 tussen Frankfurt en M√ľnchen. Ook op de wegen in Oostenrijk en Zwitserland kunnen vakantiegangers zaterdag op weg naar de wintersportgebieden in files terechtkomen.

In Zwitserland moet het verkeer onder meer voor de St. Gotthardtunnel rekening houden met vertraging. De grootste drukte naar de skigebieden in Frankrijk wordt op zaterdag 21 en 28 december verwacht, onder meer rond Parijs.

Regen en sneeuw

Weeronline meldt dat wintersporters die vrijdag al naar Frankrijk vertrekken het niet gaan treffen op het laatste stukje in de Alpen. In de laaggelegen dalen regent het stevig, maar tijdens de klimmen naar de eindbestemmingen gaat de regen over in sneeuw.

Geschreven door: mediapartner Omroep Gelderland

Foto: Pixabay

Deel deze pagina: