Live Live

Kerstconcert met het Christelijk Regiokoor “Fiducia” Ede

Gepubliceerd: Dinsdag 03 december 2019 14:58

Kerstconcert met het Christelijk Regiokoor “Fiducia” Ede

EDE - Zaterdag 21 december a.s. geeft het christelijk Regiokoor Fiducia een kerstconcert in de Oude Kerk te Ede.
Medewerkenden: Erik Onnink op vleugel, Ronald IJmker op orgel, Tineke Roseboom sopraan en Severijn van Dijk op dwarsfluit. Algehele leiding is in handen van dirigent Peter Burger.

Traditie getrouw vindt in december weer het kerstconcert plaats van het christelijk Regiokoor Fiducia. Ook deze keer is de Oude kerk in Ede de plaats van handeling. Het koor en haar dirigent hebben ervoor gekozen dit jaar enkele stukken uit te voeren die traditioneel bij het kerstverhaal horen. Het thema is dan ook: Licht en Leven! Hiermee willen ze uitdrukken dat het kerstfeest het feest is van Christus geboorte die het licht uitstraalt over deze wereld en zo ons leven mogelijk en mooi maakt.

Het koor is erg blij dat Tineke Roseboom weer haar medewerking verleend. Door haar inbreng, samen met het koor maar ook solistisch, geeft zij het concert een geheel eigen kleur. Ook is bijzonder dat de begeleiding op vleugel wordt verzorgd door Edenaar Erik Onnink. Hij is in deze omgeving geen onbekende en heeft regelmatig samen met Tineke Roseboom uitvoeringen in Ede en omgeving gegeven.

De andere twee musici, Ronald IJmker (orgel)en Severin van Dijk (dwarsfluit) hebben wel vaker met Fiducia en de dirigent samengewerkt en zijn dus vertrouwde namen.

Kortom, “Licht en Leven” is een mooi thema en een uitnodigend concert om zeker bij te wonen en het kerstgevoel te ervaren. 

Zaterdag 21 december, Oude Kerk Ede, aanvang 20:00 uur en de kerk is open om 19:30 uur. Toegang €12,50. Kaarten aan de kerk en op de bekende verkoop adressen. Meer info kunt u vinden op de website: www.fiducia-ede.nl

Deel deze pagina: