Live Live

Kerst wordt droog, fris en grijs: geen slee of sneeuwballengevecht

Gepubliceerd: Zondag 23 december 2018 17:30

Kerst wordt droog, fris en grijs: geen slee of sneeuwballengevecht

WAGENINGEN - Na het kerstdiner op de slee of sneeuwballen gooien, dat zit er dit jaar niet in. We krijgen een frisse kerst met veel bewolking, meldt MeteoGroup in Wageningen.

Op Eerste Kerstdag wordt het overdag rond de 5 à 6 graden. In de donkere uren gaat het waarschijnlijk een graadje vriezen. Er wordt veel bewolking verwacht, maar de zon komt er af en toe even doorheen.

Op Tweede Kerstdag kan er een buitje vallen, maar het blijft rustig weer. De temperaturen liggen ongeveer rond het gemiddelde van de afgelopen jaren met kerst.

Weervrouw Britta van Gendt van MeteoGroup liet vorige week al weten: '99 procent zeker te zijn dat we géén witte kerst krijgen dit jaar'. Haar vermoeden is nu bevestigd.

Waar wel een witte Kerst?

In Gelderland doen we het al sinds 2010 zonder sneeuw. Voor een witte Kerstmis moet men het dus vaak elders zoeken. Dit jaar ligt er vooral in Finland, Zweden en Noorwegen een flink pak sneeuw. Wie de kerst in het Alpengebied doorbrengt, kan zeker op grote hoogte op een dik pak sneeuw rekenen.

Dichter bij huis, in het Duitse Sauerland, valt op maandag een laagje sneeuw. Met kerst wordt het daar droog, maar de pistes blijven waarschijnlijk wit.

Foto: Pixabay

 
Geschreven door: mediapartner omroep Gelderland

Deel deze pagina: