Live Live

Kamper Mannenkoor zingt in Ede tijdens Paasconcert

Gepubliceerd: Vrijdag 05 april 2019 15:39

Kamper Mannenkoor zingt in Ede tijdens Paasconcert

EDE - Op vrijdag 12 april organiseert het Interkerkelijk koor ‘Immanuël’ uit Harskamp een Passie-Paasconcert in de Oude kerk te Ede. Dit jaar hebben zij het Chr. Kamper mannenkoor ‘Door Eendracht Verbonden’ (D.E.V.) uitgenodigd om tijdens het concert te zingen.

Over het Kamper Mannenkoor

Het Kamper Mannenkoor (opgericht in 1917) staat bekend om haar ‘bronzen’, unieke koorklank en staat garant voor muziek op een hoog niveau. Nadat Klaas Jan Mulder, die 48 jaar dirigent was van dit koor, in 2009 ziek werd en overleed werd Gerwin van der Plaats benoemd als nieuwe dirigent. Ook het koor uit Harskamp, wat 12 jaar geleden werd opgericht, staat onder zijn leiding. Begon dit koor destijds met 16 leden, inmiddels is het uitgegroeid tot een koor met bijna 70 enthousiaste zangers en zangeressen, in de leeftijd variërend van 22 tot 93 jaar en afkomstig uit de wijde omgeving van Harskamp. Dat ook vele jongeren hun weg weten te vinden naar dit koor mag een unicum genoemd worden.

Tijdens dit concert, waarbij naast de bekende, veelal Nederlandstalige, Paasliederen ook minder bekende liederen aan bod komen, is er ook ruimte voor liederen die samen met de aanwezigen worden gezongen. Verdere muzikale medewerking aan dit Passie-Paasconcert zal worden verleend door de Urker bariton Jan Loosman, hoboïste Evelien Heuvelmans, en Bastiaan Stolk, orgel terwijl de dirigent eveneens plaatsneemt aan de concertvleugel. 

Vanaf 19.50 uur is er gelegenheid voor samenzang terwijl de aanvang 20.00 uur is. De deuren zijn geopend vanaf 19.30 uur. De toegang aan de kerk bedraagt €10,- Kaarten in de voorverkoop kosten €8,- en zijn verkrijgbaar via info@ikk-immanuel.nl Kinderen t/m 16 jaar hebben gratis entree.
 
Foto: Christelijk Kamper Mannenkoor D.E.V.


Deel deze pagina: