Live Live

Kamerkoor Mnemosyne herdenkt einde van de Eerste Wereldoorlog met concert

Gepubliceerd: Vrijdag 02 november 2018 14:23

Kamerkoor Mnemosyne herdenkt einde van de Eerste Wereldoorlog met concert

EDE - Het Nijmeegse Kamerkoor Mnemosyne brengt onder leiding van dirigent Wolfgang Lange op zaterdag 10 november een concert getiteld ‘Seele, vergiß sie nicht’.

De avond wordt muzikaal omlijst met werken van Sweelinck, Cornelius, Elder, Kreek, Howells, Poulenc en Wolf. Het concert begint zaterdag om 20.15 uur in, vanaf 19.30 uur kunt u binnenlopen. 


Stilstaan bij tragische gebeurtenis

Tijdens het optreden staat Mnemosyne stil bij het einde van de Eerste Wereldoorlog (1914-1918). Op 11 november is het 100 jaar geleden dat de wapenstilstand werd getekend. De Eerste Wereldoorlog vond met name op Europees grondgebied plaats met een ongekend hoog aantal slachtoffers.

Het concert in Ede vindt plaats in samenwerking met het Historisch Museum Ede, dat in de Beatrixkerk een tentoonstelling over vluchtoord Ede organiseert.

De muziekwerken worden ondersteund door fotoprojecties en teksten, voorgedragen door Nederlandse schrijver, historicus en columnist dr. Leo van Bergen, passend bij de muziekstukken. Van Bergen schreef regelmatig over de Eerste Wereldoorlog.

Kijk voor meer informatie op www.kamerkoormnemosyne.nl. Kaarten aan de deur kosten 15 euro, in de voorverkoop betaalt u 13 euro. Bestel uw kaartjes via pr-commissaris@kamerkoormnemosyne.nl. Kinderen t/m 14 jaar mogen het concert gratis bijwonen.

Foto: kamerkoor Mnemosyne

Deel deze pagina: