Live Live

Jumborun in Ede

Gepubliceerd: Maandag 19 juni 2017 13:14

Jumborun in Ede

Het was feest afgelopen zaterdag op het terrein van Plantion. Daar waren ongeveer 150 gehandicapte kinderen met hun begeleiders – in het kader van de Jumborun - te gast bij de Lions Club Ede.

De stichting Jumborun organiseert al sinds 1964 elk jaar een tocht in een motor met zijspan voor lichamelijk gehandicapte kinderen. Deze kinderen zijn allemaal leerling van de scholen De Toekomst en De Wegwijzer in Ede en Het Prisma in Arnhem. Motorrijders stellen zich ieder jaar weer als vrijwilliger beschikbaar, evenals andere betrokkenen zoals politie, verpleegkundigen, artsen, verkeersregelaars en begeleiders.

Dit jaar mocht Lions Club Ede tijdens de pauze de lunch en het entertainmentprogramma organiseren. Plantion stelde daarvoor haar terrein beschikbaar. Naast o.a. broodjes, frites, fruit, ijsjes en suikerspinnen die door leden van de club werden uitgedeeld, waren er activiteiten in de vorm van een springkussen en pannakooivoetbal. Ook konden kalfjes en konijnen worden geknuffeld. Een dweilorkest zorgde voor muziek, waardoor de stemming nog feestelijker werd. Na ontvangst van een tasje met gadgets, en een plantje, konden de kinderen en hun begeleiders hun motortocht met een voldaan gevoel vervolgen.

Deel deze pagina: