Live Live

Journalistiek komt tot leven in theatervoorstelling ‘Niemand Is Immuun’

Gepubliceerd: Dinsdag 28 mei 2019 11:39

Journalistiek komt tot leven in theatervoorstelling ‘Niemand Is Immuun’

EDE - Dat journalistiek meer is dan een online nieuwsbericht of een artikel in de krant blijkt uit het journalistieke theaterstuk over de Voedselbank in Ede. Marlies Haitsma interviewde tientallen betrokken en schreef een voorstelling over de mensen die wekelijks gebruik maken van voedselhulp. Op maandagavond 3 juni om 19.30 is de journalistieke voorstelling in samenwerking met de Gelderlander eenmalig te bewonderen.

De Voedselbank als bron

Voor haar journalistieke afstudeerproject onderzoekt Marlies Haitsma [20] student aan de Christelijke Hogeschool Ede [CHE] op welke manier theater wordt ingezet in de journalistiek. ‘Theater heeft een podium waarmee de journalistiek verrijkt kan worden. Ik laat interviews tot leven komen in mijn voorstelling en wil zo het verhaal van de Voedselbank zo compleet mogelijk vertellen,’ vertelt Haitsma. 

De Voedselbank in Ede dreigt te stoppen met voortbestaan in verband met een financieringstekort. ‘Ik vroeg mij af wat dit zou betekenen voor de mensen die gebruik moeten maken van de Voedselbank, dus besloot ik met hen in gesprek te gaan en hun verhalen vast te leggen.’ Tijdens de onderzoeksfase sprak ze met cliënten, vrijwilligers en gemeente Ede. De teksten worden op een verbatim manier verwerkt in het theaterstuk, een groep amateurspelers spelen de interviewteksten.

Foto: de Gelderlander

 

Deel deze pagina: