Live Live

Jongeren willen namens Code Oranje de Gelderse Staten in

Gepubliceerd: Woensdag 06 februari 2019 13:45

Jongeren willen namens Code Oranje de Gelderse Staten in

GELDERLAND –  Gelderse jongeren willen namens Code Oranje, een samenwerkingsverband van actieve burgers, bestuurders, ondernemers en wetenschappers de Gelderse Staten in. Code Oranje wil laten zien dat er in Nederland dringend behoefte is aan democratische vernieuwing, zo meldt de organisatie maandag in een persbericht.

Het samenwerkingsverband heeft volgens de organisatie als doel het hervormen van de democratie naar een democratie van nieuwe vormen, waarin de samenwerking met de inwoners van ons land centraal staat.  Er zijn vooralsnog geen Edese jongeren voor Code Oranje actief.

Code Oranje kent geen ideologisch voorgeschreven partijstandpunten. De Politieke agenda komt in samenspraak met de inwoners tot stand. Initiatief en zeggenschap van de Gelderse inwoners staan daarbij centraal.

Op de gecombineerde lijst ‘Lokale Partijen Gelderland-Code Oranje’ zullen vier jongeren in de top van de kieslijst staan. Elk van hun heeft een andere achtergrond. Uit onderzoek na de Tweede Kamer Verkiezingen, maart 2017, bleek dat meer dan de helft van de Nederlandse jongeren de voorkeur geeft aan een nieuw kiesstelsel.

Door de samenwerking met Lokale Partijen Gelderland zal volgens Code Oranje de blik en visie van de jongere generatie gecombineerd worden met de ervaring en wijsheid van lokale Gelderse bestuurders.

 
Foto: Code Oranje

Deel deze pagina: