Live Live

Jeugdspelers Keltenwoud naar WK padel in Spanje

Gepubliceerd: Vrijdag 11 oktober 2019 10:26

Jeugdspelers Keltenwoud naar WK padel in Spanje

BENNEKOM - Van 14 tot 20 oktober zijn in Castellon in Spanje de wereldkampioenschappen padel voor Junioren. Dat is een kustplaats in de buurt van Valencia. Daar doen zowel bij de meisjes als de jongens voor de eerste keer een Nederlands teams aan mee.

Elk landenteam bestaat uit 6 spelers: twee tot en met 14 jaar, twee t/m 16 jaar en twee t/m 18 jaar.

Tessa Nikkelen uit Ede en Mark Bogers uit Bennekom behoren tot de selectie die ons land op dit WK gaan vertegenwoordigen in de leeftijdsgroep tot 16 jaar. Beide padelspelers zijn lid van Tennis- en padelvereniging Keltenwoud in Bennekom.

Na een aantal selectierondes op Keltenwoud, Houten en elders in het land, zijn zij geselecteerd om Nederland te vertegenwoordigen op het WK Padel in Spanje.


Sinds begin september trainen de padelselecties van 12 jongens en 12 meisjes elke zaterdag op de Bennekomse padelbanen onder leiding van bondscoach Ewan Watson en assistent-bondscoach Milou Ettekoven. De jongens van 14.00-16.00 uur en de meisjes van 16.00-18.00 uur. Dit gebeurt dus op 12 oktober voor de laatste keer vlak voor hun vertrek naar Spanje.

Drie partijen

Op zondag 13 oktober vertrekt de hele groep vanaf Schiphol naar Spanje. Daar heeft de Nederlandse Padelbond (NPB) in Benicazim een hotel geregeld voor alle spelers.

Een landenwedstrijd bestaat uit 3 partijen; dus een wedstrijd per leeftijdsgroep. Dat geldt zowel voor de jongens als de meisjes.

Mark zit in het team jongens onder 16 en Tessa in het team meisjes onder 16 jaar.

Foto: tennisvereniging Keltenwoud

Deel deze pagina: