Live Live

Jantje Beton collecte in Ede

Gepubliceerd: Maandag 25 februari 2019 10:06

Jantje Beton collecte in Ede

EDE - Van maandag 4 t/m 9 maart is de Jantje Beton Collecte. Dan gaan in Nederland ruim 40.000 vrijwilligers langs de deuren om geld op te halen zodat meer kinderen meer kunnen spelen. Bovendien gaat 50% van de opbrengsten naar de clubs waar de collectanten zich voor inzetten.


Het belang van spelen


Spelen is belangrijk, en daarom zeggen wij: stop nooit met spelen. Kinderen moeten bewegen voor een gezonde ontwikkeling. En tijdens het spelen leren ze allemaal belangrijke dingen zoals vrienden maken en omgaan met tegenslagen. 3 op de 10 kinderen speelt niet of slechts een keer per week vrij buiten. Spelen houdt je vrolijk en open tegenover de wereld. Eigenlijk zou iedereen wat meer moeten spelen. Daarom faciliteert Jantje Beton al bijna vijftig jaar spelen; van het begeleiden van het aanleggen van speelplekken, tot voorlichting bij gemeente en ouders.

De collecte

Eén keer per jaar organiseert Jantje Beton een grote collecte. In de gemeente Ede collecteren Scoutinggroepen Tarcisius, Langenberg, Jan Hilgers en Pieter Maritz, Scouting Bennekom, Scouting Lunteren, kinderspel- en activiteitenweek Fantasieland, Speeltuin de Drie Essen en VV Lunteren. Samen met tienduizenden vrijwilligers halen we geld op, waarmee we zorgen dat meer kinderen meer kunnen spelen. De collecterende organisaties gebruiken de opbrengst voor veel verschillende doelen; van onderhoud van het gebouw en aankoop van kampmateriaal tot het organiseren van activiteiten voor de jeugd.

Geef aan de collectant zodat meer kinderen meer kunnen spelen!

Foto: Jantje Beton


Deel deze pagina: