Live Live

Jaap van Lagen kent goed weekend in Zandvoort

Gepubliceerd: Dinsdag 22 mei 2018 12:02

Jaap van Lagen kent goed weekend in Zandvoort

Tijdens de Racedagen in Zandvoort heeft Jaap van Lagen het uitstekend gedaan in het TCR Europe kampioenschap.


De coureur uit Ede ging in totaal met vier bekers naar huis. Van Lagen wist voor beide races de pole position te bemachtigen. In race 1 finishte hij als derde en in race 2 kwam hij als tweede over de streep. Omdat hij ook de beste TCR-coureur binnen het Benelux kampioenschap was ging hij met nog eens twee bekers naar huis.

Tijdens de kwalificaties bleek Van Lagen al ruim de snelste te zijn. Voor de tweede race leverde dit hem een tiende startplek op omdat het TCR Europe een top 10 reversed grid hanteert.

In race 1 wist Van Lagen een mooie derde plek te bemachtigen. In race 2 wist hij knap vanaf de tiende plek naar het podium te rijden. Mede door zijn baankennis wist Van Lagen links en rechts overal auto’s te passeren en kon hij blijven aanvallen. In de achtste ronde pakte Van Lagen de tweede positie af van zijn teamgenoot Danny Kroes en stond hij deze plek niet meer af.

Na afloop was Van Lagen erg tevreden over zijn team en auto. Ook de enthousiaste racefans die massaal naar Zandvoort waren afgereisd voor de Racedagen waren hem zeker niet ontgaan. Aankomend weekend komt Jaap van Lagen weer in actie in de straten van Monaco tijdens de Porsche Supercup.

 
Foto: screenshot Youtube Jeroen Elzer https://www.youtube.com/user/MyJeroen98

Deel deze pagina: