Live Live

Intertoys maakt doorstart, maar deze Gelderse winkels sluiten

Gepubliceerd: Vrijdag 08 maart 2019 15:19

Intertoys maakt doorstart, maar deze Gelderse winkels sluiten

ARNHEM - Speelgoedketen Intertoys maakt een doorstart. Een Portugese investeerder wil volgens de curator in afgeslankte vorm verder. Inmiddels is wel duidelijk dat 14 Gelderse winkels sluiten.

Investeerder Green Swan wil na het faillissement zo'n 220 winkels openhouden in heel Nederland. Of dat aantal ook wordt gehaald, is onder meer afhankelijk van onderhandelingen met verhuurders en franchisenemers. Tussen de 1000 en 1500 banen van de 3200 zouden daarmee worden gered.

Gelderse vestigingen

In totaal gaan er 91 winkels dicht, waaronder twee vestigingen in Arnhem, twee Nijmeegse winkels en twee winkels in Zutphen. Ook de Intertoys in Harderwijk, Ede, Malden, Groesbeek, Doetinchem, Lochem, Eibergen en Lichtenvoorde sluiten de deuren. Franchisewinkels moeten beslissen of ze zich aansluiten bij het nieuwe Intertoys.

Vakbonden 'voorzichtig positief'

Vakbonden reageren voorzichtig positief op de plannen voor een doorstart. Het is volgens FNV en CNV een goede zaak dat een deel van het personeel zijn werk behoudt, maar het is nog afwachten wat de precieze plannen van de nieuwe eigenaar Green Swan zijn.

Green Swan is bij de vakbonden nog een relatief onbekende speler. Toch stemmen overnames van andere speelgoedwinkels in Europa hoopvol. 'Ze zijn gericht bezig met de speelgoedsector. Je ziet dat ze Europa aan het veroveren zijn, maar we zullen ze op hun daden moeten beoordelen', aldus CNV-bestuurder Martijn den Heijer.

Agressie en lange wachtrijen

Vorige week leidde het inleveren van cadeaubonnen tot grote problemen in veel winkels. Er ontstonden lange rijen doordat de computers vastliepen. In sommige winkels reageerden klanten agressief.


Zie ook: Speelgoedketen Intertoys is failliet, winkels blijven voorlopig open

Geschreven door: mediapartner Omroep Gelderland

Op de foto een Arnhems filiaal gemaakt door: Omroep Gelderland


Deel deze pagina: