Live Live

Internationale agrifood pers bezoekt Ede

Gepubliceerd: Dinsdag 10 juli 2018 15:07

Internationale agrifood pers bezoekt Ede

Op woensdag 11 juli is Ede het toneel van een bijzondere ontmoeting. Die middag ontvangt Ede 180 internationale land- en tuinbouwjournalisten uit 45 landen. Hiermee zetten Ede en de regio zich internationaal nog nadrukkelijker op de kaart als het hart van kennis en innovatie op het gebied van agrifood.


Ede wordt werelds

Van 11 tot 15 juli vindt het jaarlijkse wereldcongres van de IFAJ plaats. Dit is een internationale groep van meer dan 5.000 landbouwjournalisten uit 45 landen. Doel van deze groep journalisten is het delen van informatie op het gebied van land en tuinbouw. Deze informatie gebruiken zij in hun communicatie aan zowel boeren als burgers met als doel: de toekomst van onze planeet.

Dit jaar is het thema van het wereldcongres “Dutch Roots” waardoor zij met 180 journalisten naar Nederland komen. Het thema verwijst naar de Nederlandse ‘wortels’ in de agrarische sector. Deze week krijgen ze de kans om de Nederlandse landbouwsector in de praktijk te zien. Het congres richt zich op drie hoofdthema’s: Circular Economy, Smart Farming en Urban Delta.

Steeds vaker krijgt Ede internationaal bezoek. Zo ontving Ede in juni de Food Argiculture Organization van de United Nation en een paar dagen daarvoor een delegatie uit San Sebastian. Centraal in beide bezoeken stond het Edese integrale voedselbeleid en de komst van World Food Center naar Ede. In oktober vorig jaar ontving Ede de Milan Pact Award voor het integrale voedselbeleid tijdens een food congres in Valencia.

Wethouder Food Leon Meijer: “Het is erg mooi om te zien dat ons integraal voedselbeleid wordt opgemerkt door andere organisaties en andere landen. Dit voedselbeleid wordt gezien als een voorbeeld en daar zijn we erg trots op.”

Foto: gemeente Ede

Deel deze pagina: