Live Live

IJsbanen zijn nog dicht, maar in Lunteren wordt geschaatst

Gepubliceerd: Maandag 21 januari 2019 09:30

IJsbanen zijn nog dicht, maar in Lunteren wordt geschaatst

LUNTEREN - Voor zover bekend is er dit weekend nog geen enkele ijsbaan in Gelderland geopend. Dat betekent niet dat er niet geschaatst wordt op natuurijs in Gelderland. Milan en Niek hebben al heel wat uurtjes schaatspret gehad in de achtertuin. 

 
'We zijn gisteravond begonnen met het onder water laten lopen van de achtertuin. Elk uur een laagje erbij en afgelopen nacht zijn we er nog een paar keer uit gegaan om te sproeien om de ijslaag dikker te maken', vertelt Wendy Schuurman-Vonk uit Lunteren. 
 
Haar zoontjes Milan (10) en Niek (7) maken dankbaar gebruik van de privé-ijsbaan. 'Milan heeft zelf ijshockeysticks gemaakt en de wieltjes van een auto doen dienst als puck', vertelt Wendy trots. 
 
Haar kinderen kunnen al goed schaatsen, omdat zij hen ieder jaar meeneemt naar kunstijsbanen. 'Ik heb zelf ook al even de schaatsen onder gebonden vandaag', vertelt moeder Wendy. 
 
Bed uit voor het sproeien van de ijsbaan 
 
De komende nacht verlaat zij weer een paar keer haar warme bed om te sproeien, zodat de ijsbaan maandag nog groter is. Kinderen uit de buurt kunnen dan ook gebruikmaken van het ijsvloertje. 
 
Straks durf ik misschien niet meer te schaatsen 
 
Wendy: 'Ik ben nu 34 jaar en straks durf ik het misschien niet meer. Ik vind het belangrijk om het schaatsen voor mezelf bij te houden, maar vind het leuk als de kinderen het ook kunnen.' 
 
Foto: Pixabay 
 
Geschreven door: mediapartner Omroep Gelderland

Deel deze pagina: