Live Live

Het is zover, de Elfdorpentocht in de gemeente Ede gaat van start!

Gepubliceerd: Dinsdag 10 april 2018 11:13

Het is zover, de Elfdorpentocht in de gemeente Ede gaat van start!

Op zaterdag 28 april a.s. vindt de eerste editie plaats, het Elfdorpenfestival in Wekerom. Het volledig vernieuwde Openluchttheater van de Hartenberg, aan de Apeldoornseweg 60 in Wekerom, is onze gastheer.


Een van de doelen van Cultuurfonds Ede is dat álle inwoners van de gemeente Ede in aanraking gebracht worden met kunst en cultuur. Het reizende festival de Elfdorpentocht is daar het eerste middel toe. Uiteindelijk zal de tocht alle 11 woonkernen (Ede, Bennekom, Lunteren, Harskamp, Ederveen, Otterlo, Wekerom, De Klomp, Hoenderloo, Hoog-Baarlo, Deelen) in de gemeente Ede gaan bezoeken. In 2018 starten we met alvast 4 stuks. Samen met andere organisatoren, zal Cultuurfonds Ede festivals organiseren in Wekerom (met ’s Heerenloo), Ede (met Eten op Rolletjes), Lunteren (met het Westhoffhuis) en Bennekom (met Woest & Bijster).

De Elfdorpentocht is een serie festivals waarin alle vormen van uitvoerende kunst aan bod komen, van muziek tot dans tot theater tot zang en van klassiek tot modern. De bedoeling is dat iedereen in de gemeente Ede aangetrokken wordt door minimaal één onderdeel van het zeer gevarieerde programma en vervolgens ook in aanraking komt met 15 andere acts die kunnen verrassen. Alle optredende artiesten hebben een link met Ede.

Deel deze pagina: