Live Live

Het heeft flink gesneeuwd: glad op de wegen, minder treinen

Gepubliceerd: Vrijdag 01 februari 2019 08:08

Het heeft flink gesneeuwd: glad op de wegen, minder treinen

ARNHEM - Gelderland ontwaakt in een witte wereld. Het heeft in de nacht van donderdag op vrijdag flink gesneeuwd. Op de meeste plekken in onze provincie ligt een centimeter of twee, drie.

Tot vrijdagmiddag 12.00 uur blijft het oppassen op de weg. Het KNMI heeft voor het hele land code geel afgegeven vanwege gladheid door sneeuw(resten) en bevriezing van natte weggedeelten.

Minder treinen

Vanwege de weersomstandigheden rijden tot 10.00 uur minder treinen door onze provincie. De NS adviseert reizigers de weerberichten goed in de gaten te houden en vlak voor de reis de reisplanner te raadplegen. 'Houdt u rekening met langere reistijden en drukte in de trein.'

Op dit moment rijden tussen Nijmegen en Arnhem minder treinen door de weersomstandigheden. Er is een kwartier extra reistijd. Tussen Ede-Wageningen en Arnhem Centraal (minder Intercity's) en tussen Nijmegen en Wijchen (minder Sprinters) zijn eveneens problemen. Ook hier duurt de reis zo'n vijftien minuten langer.

Het blijft winters


Volgens Dorien Bouwman van MeteoGroup blijft het de komende dagen winters. 'Er is af en toe een gaatje voor de zon, maar er is ook steeds kans op een winters buitje. De temperaturen blijven overdag een beetje schommelen rond de 4 graden en dat zijn normale waarden voor de tijd van het jaar. Kortom we kwakkelen nog even door.'

 
Geschreven door: mediapartner Omroep Gelderland
 
Foto: Omroep Gelderland
 

Deel deze pagina: