Live Live

Het Edese bestuur zit er alleen om hun ego op te poetsen.

Gepubliceerd: Donderdag 08 februari 2018 16:16

Het Edese bestuur zit er alleen om hun ego op te poetsen.

"Zeker ben ik er mee bezig. Ik denk dat ik stem op of CDA of ChristenUnie", vertelt een voorbijganger in Bennekom. Dinsdag was EDE FM in Bennekom en Otterlo.

Er werd gesproken over lokale politiek. Ook
was er de vraag wat vind nu de inwoner van Bennekom en Otterlo van de lokale politiek. "Vind een partij die zorg hoog in het vaandel heeft staan belangrijk. Daarnaast is gelovige karakter ook belangrijk", vertelt een Bennekomse. "Ben er nog niet mee bezig, maar het zet mij wel aan het denken. Ik vind dat het best goed gaat. Ook vind ik dat de gemeente veel voor ons doet, heb veel hulp van de gemeente gehad. Sindsdien ben ik zo verandert qua mening. Ik dacht toen, het doet er echt toe wat ik er van vind. Er is respect voor je er word echt naar je geluisterd". De interviews werden gehouden bij een grote supermarkt. Bij de fietsenstalling terwijl een mevrouw haar fiets weg zet: "Lokale politiek? Dat interesseert mij geen meter. Over het wonen in Bennekom ben ik tevreden. Wat beter kan is deze fietsenstalling. Het loopt schuin om hoog lastig voor ouderen". Dit waren de reacties vanuit Bennekom:

https://soundcloud.com/edefm/hoe-denken-de-bennekommers-over-de-lokale-politiek

In Otterlo op de dorpsstraat: "Nee, Otterlo is niet het vergeten dorp door de raad. Het is gezellig hier. Saamhorigheid. Men kent elkaar. Er gaat al veel verandert worden in Otterlo, dus nee, hoeft niet veel meer verandert worden. Ik ben tevreden". Ook in de buurt van het dorpshuis de Aanloop heeft men een duidelijke mening: "Nee, men doet niets voor Otterlo. Otterlo is het ondergeschoven kindje van de
gemeente. Andere dorpen kan van alles. Gebeurd hier iets, zoals het nieuwe sportpark dan gaat het vreselijk traag en het duurt en het duurt. Ik vind dat de bestuurders in Ede meer moeten luisteren naar de gewone man. Laat die gasten eens een dagje mee draaien. Op de steiger bij een metselaar. Of loop met een monteur mee. Je hebt dan zo meer affiniteit met de inwoner. Sorry dat ik het zeg, maar het bestuur in Ede zit er alleen maar voor zichzelf om hun egootje op te poetsen. Men moet meer met de bevolking praten". De reacties vanuit Otterlo zijn hier terug te luisteren:

https://soundcloud.com/edefm/hoe-denken-de-inwoners-van-otterlo-over-de-lokale-politiek

Deel deze pagina: