Live Live

Hennepkwekerij in schuur Ederveen

Gepubliceerd: Dinsdag 07 augustus 2018 17:14

Hennepkwekerij in schuur Ederveen

EDERVEEN Dinsdag 7 augustus heeft de gemeente Ede een schuur in Ederveen gesloten in verband met de vondst van een hennepkwekerij. 


Bron: 112 Nieuws Ede

Burgemeester René Verhulst heeft dit besluit genomen op grond van de Opiumwet. Een hennepkwekerij is gevaarlijk en strafbaar. De sluiting betekent dat de komende zes maanden niemand de schuur mag betreden. Ook de eigenaar niet.

Speerpunt


De aanpak van georganiseerde criminaliteit, ook wel ondermijning genoemd, is een van de speerpunten van de burgemeester van Ede. Een hennepkwekerij is volgens hem een voorbeeld van georganiseerde criminaliteit, waarbij de onder- en bovenwereld zich vermengd. Het gaat hier om een legaal gebouwde schuur, die wordt gebruikt voor illegale activiteiten, namelijk hennepteelt. Burgemeester Verhulst: 'Misdaad mag niet lonen. Daarom treden politie en gemeente gezamenlijk streng op tegen hennepkwekerijen en drugslabs.'

Bewust maken

De gemeente Ede roept haar inwoners op te voorkomen dat zij zelf onbedoeld meewerken aan criminele activiteiten en verdachte activiteiten te melden. Ondermijnende criminaliteit komt namelijk overal voor en kan iedereen raken. Indicatoren van een hennepkwekerij zijn bijvoorbeeld roosters op opmerkelijke plekken aan de gevel of het dak, wateroverlast of vochtproblemen, zoemend of ronkend geluid (van ventilatoren), kunstlicht en/of licht in een ruimte dat altijd blijft branden, installatie van camera’s of beveiliging, afgeplakte ramen en deuren die altijd dicht zijn.

U kunt vermoedens van een hennepkwekerij of drugslab in uw pand of omgeving melden via:

Meldpunt politie: 0900-8844 of (bij spoed) 112;
Meld Misdaad Anoniem (M): 0800-7000.

Deel deze pagina: