Live Live

Helene Kröller-Müller Kamer in Nederlands Tegelmuseum officieel geopend

Gepubliceerd: Maandag 13 mei 2019 10:32

Helene Kröller-Müller Kamer in Nederlands Tegelmuseum officieel geopend

OTTERLO - In het Nederlands Tegelmuseum in Otterlo is de nieuwe Helene Kröller-Müller Kamer vrijdagmiddag officieel geopend. De openingshandeling werd verricht door de directeur van het Tegelmuseum Eric Mackay, directeur van het Kröller-Müller Museum Lisette Pelsers, en wethouder Hester Veltman (cultuur).

 In de nieuwe expositieruimte zijn zo'n 60 oud-Hollandse wandtegels te bewonderen die Helene Kröller-Müller (1869-1939) tijdens haar leven verzamelde.

Vaste plaats

De wandtegels maken deel uit van de collectie van het Kröller-Müller Museum maar lagen daar opgeslagen in het depot. In 2017 was een gedeelte van de verzameling al te zien in het Nederlands Tegelmuseum. Na het succes van deze tentoonstelling heeft de collectie nu een vaste plaats in het museum gekregen.

Samenwerking

Het Kröller-Müller Museum heeft de wandtegels in bruikleen gegeven. 'Een schitterend voorbeeld van samenwerking tussen de musea waar we in Ede trots op mogen zijn.' benoemde wethouder Veltman bij de opening. 'Door de samenwerking wordt een relatief onbekend deel van de collectie van Helene Kröller-Müller voor een breed publiek toegankelijk. Mooi om toe zien hoe beide musea elkaar versterken. Ik denk dat de verzameling veel mensen zal aantrekken.'

Foto: Gemeente Ede

Deel deze pagina: