Live Live

Heideweek verplaatst naar 2021

Gepubliceerd: Maandag 30 maart 2020 14:33

Heideweek verplaatst naar 2021

EDE - Veel evenementen, concerten en festivals zijn al geannuleerd of verplaatst en ook voor de Stichting Heideweek Ede geldt nu dat zij naar aanleiding van de gevolgen van het coronavirus heeft moeten besluiten om de jubileumeditie van de Edese feestweek, die gepland staat van 21 tot en met 29 augustus 2020, te annuleren en te verplaatsen naar 2021.


Moeilijke beslissing

“Geen gemakkelijke beslissing, juist omdat de Heideweek dit jaar haar 85e verjaardag groots zou vieren.” aldus Gilbert Meurs, voorzitter van de Stichting Heideweek. “Sinds 1976 is er ieder jaar een Heideweek georganiseerd. De beslissing om dan na 44 jaar en ook nog eens uitgerekend op je 85e verjaardag met de organisatie van de Heideweek te moeten stoppen valt ons allemaal heel erg zwaar.”

Doorgaan onverantwoord

Omdat de uiteindelijke gevolgen van deze crisis op dit moment nog niet te overzien zijn is het onverantwoord om de Heideweek door te laten gaan. “De maanden maart, april, mei en juni zijn voor ons cruciaal als het gaat om het organiseren en financieren van de Heideweek. Elke dag telt dan in de aanloop naar de Heideweek. Er zijn nu gewoonweg te veel belemmeringen en onzekerheden.” aldus de organisatie.
De Stichting Heideweek Ede was er klaar voor om van 85 jaar Heideweek een meer dan onvergetelijk feest te gaan maken: “Bestuur, vrijwilligers en commissies draaiden op volle toeren, onze (Hof-) leveranciers waren in voorbereiding en ook onze sponsoren hadden het voornemen om met hun diep paarse hart de Heideweek te omarmen. Ook aan de geweldige inzet en initiatieven van alle organisaties, stichtingen, (buurt-) verenigingen, particulieren, culturele instellingen en de gemeente Ede om ook dit jaar weer te komen tot meer dan 70 prachtige en gratis toegankelijke Heideweekevenementen lag het zeer zeker niet.”

Burgemeester René Verhulst: “De organisatie van de Heideweek kon niet anders dan deze beslissing nemen. Je kunt het niet op z’n beloop laten met alle onzekerheid door deze epidemie. Niemand die het wilde en ook tegendraads. Je wilt niks liever dan een geweldige week organiseren, je hebt al heel wat voorbereidingen getroffen en daar moet dan een streep door. Een moeilijke, maar gezien deze omstandigheden de meest verstandige beslissing.” 

Hart onder de riem

Het bestuur van Stichting Heideweek wil iedereen een hart onder de riem steken: “Ons paarse hart gaat voor nu uit naar iedereen die getroffen wordt door de vreselijke gevolgen van deze crisis en in het bijzonder naar onze vrijwilligers, hun partners en familie, naar onze collega organisatoren, relaties, alle Heideweekfans en niet in de laatste plaats naar onze sponsoren en (Hof-) leveranciers die momenteel moeilijke tijden doormaken. Blijf vooral gezond, zorg goed voor elkaar en we spreken af dat we er met elkaar in 2021 een onvergetelijke Heideweek van gaan maken! Dank jullie wel voor deze geweldige samenwerking!”

Nieuwe datum Heideweek

De nieuwe datum voor de Heideweek is al bekend: in 2021 wordt de feestweek gehouden van 20 tot en met 28 augustus.

Deel deze pagina: