Live Live

Hattrick voor Ben van Oeveren bij Groot Ginkelse Loop

Gepubliceerd: Dinsdag 18 juni 2019 10:47

Hattrick voor Ben van Oeveren bij Groot Ginkelse Loop

EDE - Ben van Oeveren heeft zaterdag de halve marathon van de Groot Ginkelse Loop gewonnen. Een hattrick voor de Climax-atleet, die ook in 2013 en 2018 de snelste was op deze afstand. Mireille Baart, ook veelvuldig winnares bij de Groot Ginkelse Loop, won met een parcoursrecord van 39:35 min. de 10,5km bij de vrouwen.

Ben van Oeveren finishte in een tijd van 1:16:32 uur. Hij had na 21.1 km slechts negen seconden voorsprong op Jorn Leistra van Ciko'66 uit Arnhem, die op de laatste kilometers de achterstand nog aardig verkleinde. 

Climax-atleet Anne Wiersma kwam als derde over de streep en won het klassement bij de Mannen 40+. Anne-Marie van de Wiel van Nijmegen Atletiek kwam na 1:37:17 uur als eerste vrouw over de finish. Zij had vier minuten voorsprong op Ine van der Fels-Klerx van Pallas'67 uit Wageningen. Haar clubgenote Amy Burdis finishte als derde en won de categorie voor vrouwen tot 40 jaar.

Mireille baart op dreef

Mireille Baart, veelvuldig winnares van de halve marathon bij de Groot Ginkelse Loop, won dit jaar de wedstrijd over 10.5 km. Zij finishte in een tijd van 39:35 min. Met deze snelle tijd verpulverde ze niet alleen het parcoursrecord van Sandra ter Horst uit 2004, maar finishte ze ook 9 seconden voor Vincent Hardeman uit Ede, die de wedstrijd bij de Mannen won. Hij Ellen Oosting uit Bennekom won de categorie Vrouwen 40+. Bas van Beek won de categorie Mannen 40+.

Zeven jaar na zijn zege op de 10.5 km won Albert Meijer uit Ede zaterdag de 5km wedstrijd. Peter van de Pol won de categorie 40+. Burgemeester van Ede en Climax-lid René Verhulst werd tiende in deze categorie. Manon Mensink van Ciko'66 uit Arnhem finishte met een tijd van 20:50 min. als eerste bij de Vrouwen. De Arnhemse, die in 2007 al een keer de 5km won, won de categorie Vrouwen 50+. Climax-atlete Nelly Beerepoot-Commandeur werd derde in deze categorie. Marlous van Duijn won bij de Vrouwen. Climax-juniore Rozemarijn Snijders werd fraai tweede.

Race in race

De teamwedstrijd op de 5km werd gewonnen door Politie Team Ede 1. De agenten hadden na optelling van de tijden van de vier snelste lopers slechts 1 seconde voorsprong op Climax Mila Team 1. De Falcon Runners 1, met o.a. winnares Mireille Baart won de race in race op de 10,5 km. Op de halve marathon won Climax Mila Team 5 met o.a. winnaar Ben van Oeveren en Anne Wiersma (winnaar categorie 40+).
 
Bekijk op de website alle uitslagen.

Foto: Climax

 

 


Deel deze pagina: