Live Live

Groot Najaars-concert in Oude Kerk Ede

Gepubliceerd: Dinsdag 02 oktober 2018 20:04

Groot Najaars-concert in Oude Kerk Ede

In de Oude Kerk van Ede wordt op 9 november een groot koorconcert georganiseerd voor stichting Ileana. Het betreft een zangavond waar bekende koren en musici aan mee zullen werken.


Het bekende gemengde koor Fiducia uit Ede, onder leiding van Peter Burger, zal optreden. Zij zullen worden bijgestaan door Chr. Gemengd Koor Immanuel uit Katwijk. Daarnaast werkt mee ´The Martin Mans Formation´ uit Waddinxveen. Dit mannenensemble is samengesteld door, en staat onder leiding van de bekende musicus Martin Mans. Het ensemble geniet landelijk grote bekendheid door de sonore mannenklank, en het uniek gekozen repertoire! Ook is TMMF regelmatig te bekijken en te beluisteren bij Nederland Zingt.

Frank Emens uit Lisse is bariton-solist deze avond. Hij hoopt een aantal solo´s te zingen, waaronder het bekende ´Ik zal er zijn´ van Sela. Frank is koorsolist bij meerdere mannenkoren, en staat bekend om zijn zachte gevoelige stem. Als begeleiders zijn deze avond 2 jonge bevlogen muzikanten aanwezig, Jan Rozendaal bespeelt het orgel, en Hugo van der Meij de vleugel. Jan won meerdere concoursen, nam enkele solo´s op en is vaste begeleider bij meerdere koren. Hugo is naast organist en pianist ook dirigent van vijf koren. Door zijn drukke concertpraktijk is hij regelmatig in de regio te vinden.

Gastheer van deze avond is dhr. Henk Valk. Hij zal als medewerker van stichting Ileana een korte toelichting te geven op de bestemming van de collecte. De aanvang van het concert is 20.00, de deuren gaan 19.30 open. De toegang is bij reserveren via www.hugovandermeij.nl 10 euro. Aan de deur kosten de kaarten 12,50 euro voor volwassenen. Kinderen tot en met 12 jr. gratis.

Foto: Wikipedia

Deel deze pagina: