Live Live

Gratis in de trein met schrijver Jan Siebelink

Gepubliceerd: Zondag 31 maart 2019 08:20

Gratis in de trein met schrijver Jan Siebelink

EDE - Treinreizigers die deze zondag het Boekenweekgeschenk aan de conducteur kunnen laten zien, mogen een gratis ritje maken. Ze kunnen dan ook Jan Siebelink tegenkomen. De 81-jarige Edenaar is de schrijver van het Boekenweekgeschenk.

Behalve Siebelink neemt ook de auteur van het boekenweekessay Murat Isik plaats in een coupé. Het is de eerste keer dat beide boekenweekschrijvers tijdens de laatste dag van de Boekenweek de trein nemen om reizigers te ontmoeten, meldt de NS.

Poortjes op het station zijn te openen met de code die achterop het Boekenweekgeschenk staat of op een van de eerste pagina's van de e-bookversie. Vorig jaar gebruikten 250.000 reizigers het Boekenweekgeschenk als treinkaartje.

Jas van belofte

Iedereen die voor meer dan 12,50 euro aan Nederlandstalige boeken koopt, krijgt het boek van Jan Siebelink er gratis bij. Jas van belofte is volgens de uitgever 'een ode aan een vriendschap, aan een vader, aan het schrijven'. Van het boek zijn 644.000 exemplaren gedrukt.

Het boekenweekessay Mijn moeders strijd van Isik is te koop voor 3,75 euro. Thema van de Boekenweek 2019 is De moeder de vrouw naar het gelijknamige gedicht van Martinus Nijhoff.

Geschreven door: mediapartner Omroep Gelderland

Foto: Omroep Ede

Deel deze pagina: