Live Live

Goudsbergdag

Gepubliceerd: Maandag 12 juni 2017 11:37

Goudsbergdag

Vanaf 2013 is het verhaal over het ontstaan van het landschap in het bijzondere Veluwse gebied rondom de Lunterse Goudsberg leesbaar, zichtbaar, beleefbaar en toegankelijk gemaakt.

Landschapsobjecten, paden, zichtlijnen en gemarkeerde routes ontsluiten nu sporen, objecten en structuren die verborgen in het landschap aanwezig waren. Het hier gelegen geografische Middelpunt van Nederland is nu vertrekpunt en einddoel van een spannende ontdekkingstocht door dit uitgestrekte gebied.

Feestelijke dag op 17 juni
Om de oplevering van het project te vieren wordt op 17 juni een feestelijke publieksdag voor jong en oud georganiseerd. Bij Museum Lunteren, de Eendjesvijver, Uitkijktoren de Koepel, het Middelpunt van Nederland en de IJzertijdboerderij worden tussen 10.30 en 16.00 uur allerlei leuke activiteiten georganiseerd. Zo zijn er ijzertijdambachten, kun je de archeoloog in jezelf ontdekken, meedoen aan een levend ganzenbord of een speurtocht, kijken naar exposities, meewandelen met excursies, luisteren naar muziek, eten en drinken. Kijk voor het volledige programma op www.middelpuntvannederland.nl. Deelname is gratis.

Deel deze pagina: