Live Live

Goed volleybalweekend voor TweeVV

Gepubliceerd: Vrijdag 30 november 2018 14:22

Goed volleybalweekend voor TweeVV

DUIVEN/EDE - In Duiven wonnen de mannen van TweeVV ruim met 0-4 van LIVO 2. De vrouwen hadden het tijdens de thuiswedstrijd behoorlijk moeilijk met Trivos 2 uit Wychen, maar ze wonnen wel, met 3-2.

Heren vol in de aanval

Op de derde set na werd het een gemakkelijke overwinning voor de heren in Duiven. Sander Lammertink verving libero Maarten van Wensveen en deed dat met verve. Speler Vincent Oostindië: ‘Het was een goede wedstrijd voor ons. We startten al met een aantal killblocks waardoor tegenstander LIVO geïntimideerd leek en niet meer voluit durfde aan te vallen. Daardoor kwamen wij lekker op gang. In de derde set maakten we het onszelf even moeilijk door persoonlijke fouten maar we haalden die set toch nog binnen met 23-25. Eindelijk hebben we de 4-0-winst te pakken!’

Zinderende wedstrijd bij dames


De vrouwen trakteerden het publiek op de volle tribune op een zinderende wedstrijd met een apart verloop. In elke set kantelde de wedstrijd aan het eind van de set. De ploeg die in een set steeds achterstond won uiteindelijk die set. Zo won TweeVV de eerste met 28-26 terwijl tegenstander Trivos set twee en drie won, beide met 23-25. Vervolgens was de beurt weer aan TweeVV dat bij 18-23 tegen een onmogelijke achterstand aankeek. Met Daniëlle Dijkstra aan de opslag kreeg TweeVV ineens de geest en zetten de Edese aanvallers de tegenstander nu ook met de aanval zo onder druk dat deze fouten ging maken. Het werd 25-23 voor TweeVV.

Publiek hielp dames naar overwinning

In de beslissende vijfde set speelden het publiek en de scheidsrechter een belangrijke rol. Als één man ging het publiek achter het team staan toen het even mis dreigde te gaan na een discutabele scheidsrechterlijke beslissing. Door de steun van het publiek konden de dames doorstomen naar de overwinning.

Coach Monica van der Wal: ‘We misten de geblesseerde Rachel Hanswijk en de reserves van het tweede, maar het meest last hadden we van de stempel die de scheidrechter op de wedstrijd drukte op de belangrijke momenten. Onhandig was het verlies van de tweede set waarin we ruim voor stonden. We werden te laconiek waardoor we de set uiteindelijk weggaven.’

Foto: Pixabay

Deel deze pagina: