Live Live

Gezelligheid voert boventoon bij Koersbalkampioenschap in Wageningen

Gepubliceerd: Vrijdag 26 oktober 2018 13:02

Gezelligheid voert boventoon bij Koersbalkampioenschap in Wageningen

WAGENINGEN – Afgelopen dinsdag was er een koersbalkampioenschap in sporthal de Vlinder te Wageningen. Dertien teams uit verschillende Veluwse plaatsen streden om de beker.

Het team Ana Upu uit Lunteren mocht na afloop van het kampioenschap de beker mee naar huis nemen. Ieder halfjaar wordt in de herfst- en voorjaarsvakantie dit kampioenschap georganiseerd door Sportservice Ede. 


Gezellig voor senioren

Aan het Open Koersbalkampioenschap deden deelnemers in de seniorenleeftijd of net daaronder mee. De jongste deelneemster is 48 jaar oud. Karin, koersbalspeelster bij De Schakel Lunteren, heeft het erg naar haar zin. ‘Ik vermaak me wel zo. Het is een gezellig team. Tot zover staan wij zelfs voor! Misschien maken wij wel kans op een plekje in de finale,’ aldus Karin. De senioren kregen ook de gelegenheid te lunchen in de kantine van de sporthal. Er was zelfgemaakte soep, bolletjes met kaas, fruit en zelfs kroketten. 

Even verwarring over puntentelling

Soms komt het voor dat teams het niet eens zijn over de eindstand van de wedstrijd. Elk team heeft een eigen puntenteller die netjes de punten en de score bijhoudt. Na afloop van de wedstrijd lopen beide puntentellers naar elkaar toe en kijken of alles wel klopt. Als alles kloppend is zetten ze een handtekening bij elkaar op het papier, maar als er volgens een puntenteller iets niet klopt wordt er niet getekend.

Hennie, teamspeelster bij De Schakel Lunteren en puntenteller van de wedstrijden, legt uit: ‘Wij moesten net spelen tegen Harskamp en na de wedstrijd ontstond er toch een beetje onenigheid. Harskamp had een andere score op papier staan dan wij hadden staan, dan tekenen we het scoreblad niet. Bij discussie gaan we samen naar de wedstrijdleider aan de wedstrijdtafel en die lost de onenigheid op,’ aldus Hennie. Uiteindelijk won De Schakel toch nog van Harskamp.

Finale

In de finale streden Ana Upu en De Schakel Lunteren tegen elkaar. Het was een spannende wedstrijd, maar Ana Upu wist toch de beker te winnen. Harry, teamspeler bij Ana Upu,is blij met de beker; 'Toch gaat het bij ons meer om de gezelligheid dan om de prijs.' Het team vierde de overwinning met een borrel in de kantine.

Tekst en Foto: Elise ter Burg

Deel deze pagina: