Live Live

Gewonde bij schietincident aan Soembalaan

Gepubliceerd: Woensdag 10 juli 2019 22:33

Gewonde bij schietincident aan Soembalaan

EDE - Op de Soembalaan in Ede is woensdagavond een gewonde gevallen bij een schietpartij, het gaat om een 28-jarige man. De schutter is gevlucht, zegt de politie.

Het schietincident vond rond 21.50 uur plaats. Het slachtoffer is met een ambulance naar het ziekenhuis in Ede gebracht; de verwondingen zouden niet levensbedreigend zijn.

Boven de stad vloog een politiehelikopter die zocht naar een duo op een donkere scooter. Een politiewoordvoerder raadt mensen aan zelf geen actie te ondernemen, maar de politie te bellen als ze het tweetal zien. 'Dit in verband met het wapen', zegt hij.

Een getuige is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Er was veel politie op de been, een aantal agenten hadden kogelvrije vesten aan. De straat was afgezet.

'Uit de hand gelopen ruzie'

Het slachtoffer werd voor de glasbak in zijn bovenbeen geschoten. Enkele getuigen vertelden aan de Gelderlander dat ze hem hebben horen roepen: 'Ik ben beschoten.’ Hierna hebben ze direct eerste hulp geboden en de wond proberen dicht te houden.

Buurtbewoners meldden de Gelderlander dat het slachtoffer iemand uit de straat is. Ook zijn de vermoedelijke daders in de buurt bekend. Het lijkt erop dat de drie betrokkenen onderling al enige tijd ruzie hebben. De verhalen doen de ronde dat de ruzie over een meisje ging. Dit alles is niet door de politie bevestigd.

Heeft u iets gehoord of gezien? Bel dan direct 112 en grijp niet zelf in. Getuigen die meer informatie hebben, mogen bellen met 0900 8844 of Meld Misdaad Anoniem.

Geschreven door: mediapartner Omroep Gelderland

Foto: Luke Beens/Persbureau Heitink

Deel deze pagina: